20 CÂU TRẮC NGHIỆM VỀ THÌ HIỆN TẠI ĐƠN

wpcyte.com xin ra mắt cho các em tài liệu48 câu trắc nghiệm thì hiện tại solo bao gồm đáp ánnhằm giúp những em luyện tập vàsẵn sàng xuất sắc cho kì thi sắp tới đây. Hi vọng rằng đây đã là tư liệu có lợi cho các em, chúc các em đạt các kết quả cao trong học tập.

Bạn đang xem: 20 câu trắc nghiệm về thì hiện tại đơn


*

48 CÂU TRẮC NGHIỆM THÌ HIỆN TẠI ĐƠN CÓ ĐÁP ÁN

Ex 1: Choose the best answer.

1) It ............ a lot in Britain.

a. rain

b. rains

c. is rain

2) I ........ pizza very much.

a. like

b. likes

c. is like

3) I ............. English very well.

a. no speak

b. not speak

c. don"t speak

4) My sister ............. to the cinema very often.

a. don"t go

b. doesn"t go

c. goes not

5) They always ............. TV in the evening.

a. are watch

b. watches

c. watch

6) I .............. married.

a. "m not

b. don"t

c. isn"t

7) English people ............. animals.

a. likes

b. like

c.is like

8) The banks ............. on Sundays.

a. doesn"t open

b. don"t open

c.is open

d. bởi vì open

9) My sister ........... in London.

a. lives

b. live

c. is live

10) Your brother .............. tennis very well.

a. play

b. is play

c. plays

11) They .................... the answer.

a. don"t know

b. doesn"t know

c. aren"t know

12) I ............... understvà.

a. no

b. not

c. don"t

13. I _______ know the correct answer.

a. am not

b. not

c. don`t

d. doesn`t

14. They _______ agree with my opinion.

a. are

b. don"t

c. aren"t

d. do

15. Kathy usually __________ in front of the window during the class.

a. sits

b. sitting

c. sit

d. is sit

16. What does this word ________?

a. means

b. meaning

c. mean

d. is mean

Ex2: Choose the right answer

1. He ______ vị anything khổng lồ help me.

a. don"t do

b. isn"t

c. not

d. doesn"t

2. I come from Canada. Where ______ you come from?

a. are

b. do

c. is

d. not

3. Jane ____________ tea very often.

a. doesn"t drink

b. drink

c. is drink

d. isn"t drink

4. How often __________ you play tennis?

a. vì b. are

c. is d. have

5. Rice _______ in cold climates.

Xem thêm: Cách Xóa Chữ Trên Ảnh Bằng Paint, Cực Kỳ Đơn Giản

a. isn"t grow

b. don"t grow

c. aren"t grow

d. doesn"t grow

6. Vegetarians __________ meat.

a. ate b. eat

c. don"t eat d. doesn"t eat

7. How often ______ you have English lessons?

a. are b. got

c. bởi vì d. is

8. We ________ our teeth after breakfast.

a. clean

b. are clean

c. cleaning

d. cleans

9. My father ___________ get up early at the weekends.

a. isn"t

b. doesn"t

c. don"t

d. aren"t

10. Our lessons ___________ at nine o"cloông chồng.

a. starts

b. starting

c. are start

d. start

11. The people in Brazil ___________ speak Spanish. They speak Portuguese.

a. aren"t

b. doesn"t

c. don"t

d. isn"t

12. He________________ a shower in the morning.

a. doesn"t have

b. doesn"t has

c. don"t have

d. don"t has

13.______ the library open at half past nine?

a. Do

b. Are

c. Were

d. Does

14. They ___________ the bus to lớn work at eight o"clock every day.

a. catch

b. are catch

c. catches

d. catching

15. Susan ____________ a lot of time surfing the net every day.

a. spend

b. doesn"t spend

c. don"t spends

d. doesn"t spends

16. They really ___________ travelling, so they ________ khổng lồ go abroad as often as possible.

a. enjoys/ tries

b. enjoy/ tries

c. enjoy/ try

d. don"t enjoy/ try

Ex3: Choose the best answer

1. How many books __________ you read in a year?

a. are b. were c. did d. do

2. He is good at football but he _____ want khổng lồ play now.

a. isn"t

b. wasn"t

c. doesn"t

d. don"t

3. He is talking for hours but I _______ understand anything.

a. don"t

b. wasn"t

c. isn"t

d. am not

4. How often ______ you go khổng lồ the cinema?

a. are

b. do

c. was

d. does

5. She ________ like playing tennis. So she _______ plays tennis.

a. doesn"t/ always

b. doesn"t/ never

c. isn"t/ never

d. isn"t/ hardly ever

6. One of my friends _____ read newspaper.

a. doesn"t

b. does

c. never

d. isn"t

7. How many students ________ English?

a. knows

b. are knowing

c. does know

d. know

8. Kate ________ like martial arts.

a. isn"t

b. doesn"t

c. don"t

d. do

9. __________ your teacher know English?

a. Do

b. Is

c. Does

d. Are

10. He ____________ tennis with his friends.

a. often plays

b. often play

c. plays often

d. play often

11. A: Does your father watch soap operas? B: No, he ________.

a. isn"t

b. does

c. don"t

d. doesn"t

12. How ________ do you wash your car?

a. usually

b. often

c. much

d. sometimes

13. Do your parents ___________ in the country?

a. living

b. lives

c. live

d. lived

14. Ross doesn"t ______ listening lớn music.

a. like

b. likes

c. liking

d. liked

15. Sarah and Jessica _____________ playing computer games.

a. doesn"t like

b. aren"t like

c. isn"t like

d. don"t like

16. She hates washing the dishes. She ________ does it.

a. always

b. usually

c. never

d. every time

ĐÁP ÁN

Ex 1:

1.b 4.b 7.b 10.c 13.c 16.c

2. a 5.c 8.b 11.a 14.b

3. c 6. a 9.a 12.c 15.c

Ex 2:

1.d 4.a 7. c 10.d 13. d 16.c

2.a 5. d 8. a 11. c 14. a

3.a 6. c 9.b 12. a 15.b

Ex 3:

1. d 4. b 7.d 10.a 13. c 16.c

2. c 5. b 8.b 11.d 14. a

3. a 6.a 9.c 12.b 15.d

........

Trên đấy là cục bộ nội dung của tài liệu48 câu trắc nghiệm thì bây giờ đối kháng gồm lời giải, nhằm quan sát và theo dõi các tài liệu xem thêm bổ ích khác phấn kích đăng nhtràn vào hệ thốngwpcyte.comchọn chức năng coi online hoặc download về máy!